We studeerden allebei monumentale vormgeving aan de kunstacademie in Maastricht. Vormgeving en bouwen liggen ons allebei na aan het hart en dat vormt de basis van onze samenwerking.
Ellen heeft de eerste contacten met de opdrachtgevers en klanten. Brainstormen met de mensen over wat ze wensen en fantaseren doen we graag samen. Vervolgens gaat Ellen meer over de esthetiek: zij maakt de ontwerpen en tekeningen, die Giaco weer becommentarieert.
‘Op die manier weten we allebei steeds precies vanuit welke visie we werken. We zijn heel inspirerend en stimulerend voor elkaar. Onze klanten hebben er ook veel plezier in dat ze al hun fantasieën bij ons kwijt kunnen. Dat we die scheppingsdrang met elkaar en met onze klanten altijd weer kunnen ontketenen, dat is de basis van onze verhouding en de basis van ons werk.

We reizen regelmatig naar Italië om er oude en nieuwe materialen en technieken te bestuderen. De mozaieken van Ravenna, in de San Marco van Venetie en van het Palazzo Armerina in Sicilië zijn voor ons een bron van inspiratie. Die mozaiekvloeren zijn millennia oud, maar van een springlevende schoonheid. We hebben daar vaak het gevoel dat hypermodern en klassiek elkaar de hand reiken.
We zijn al jaren gefascineerd door wat je allemaal kunt doen met gekleurde brokjes steen van verschillende afmetingen, die worden opgeslepen tot een altijd weer uniek vlak. Het is schilderen in steen. Maar ook wat je kunt maken van natuursteen, glas, beton, pigmenten, staal en duurzame houtsoorten boeit ons. Elke opdracht is weer een uitdaging.
We vinden het heerlijk zo te kunnen leven en werken. Bij grotere projecten werken we samen met bevriende zelfstandigen – ook mensen die met hart en ziel verslingerd zijn aan hun ambacht - en dat loopt gesmeerd.

terug...